Територията на САЩ Пуерто Рико се присъедини към близките острови в обявяването

...
Територията на САЩ Пуерто Рико се присъедини към близките острови в обявяването
Коментари Харесай

Пуерто Рико издава извънредна ситуация за общественото здраве след скок на потенциално фатални инфекции, пренасяни от комари

Територията на САЩ Пуерто Рико се причисли към околните острови в оповестяването на изключителна обстановка за публичното здраве след скока на случаите на тресчица от денга.

Здравният отдел оповестява, че до момента тази година е имало повече от 540 случая, което е 350% нарастване спрямо интензивността през последните пет години.

„ Тази година случаите на денга надвишиха историческите числа. Екипите работят по интегрирания проект за предварителна защита и надзор в отговор на арбовирусите и ще разтеглим въведената реакция. Важно е да се означи, че нарастването на случаите не е отразено единствено в Пуерто Рико, само че го следим в целия район на Америка “, сподели Меладо Лопес, началник на Министерството на здравеопазването на Пуерто Рико, в изказване.

Клиниката Mayo споделя, че денга е евентуално животозастрашаваща зараза, която се предава посредством комари.

Подобно на Zeka, няма известни медикаменти или ваксини за вируса, само че признаците могат да бъдат лекувани с медикаменти.

Сим...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР